English Quiz

Directions (1-5): In each question below four words which are numbered (a), (b), (c) and (d) have been printed in bold, of which one word may be wrongly spelled or inappropriate in the context of the sentence. The number of that word is the answer. If all the four words are correctly spelled, mark (e) i.e. “All Correct” as the answer.

Q1. Non-communicable (a)/ diseases are a (b)/ major (c)/ concerned for people in this region. (d)/ All Correct (e)


S1. Ans.(d)
Sol. Use word ‘concern’ in place of ‘concerned’.


Q2. The industry is poised (a)/ for a quantum jump as it has ventured into Indian markets which have (b)/ excellent growth (c)/ opportunities. (d)/ All Correct (e)

S2. Ans.(e)
Sol. All Correct

Q3. The Government administration is required to undergo (a)/ a radicle (b)/ transformation for better service (c)/ orientation. (d)/ All Correct (e)

S3. Ans.(b)
Sol. The correct spelling is — radical.

Q4. The squwad that was entrusted with the task of (a)/ detection of explosives and their (b)/ neutralization has completed the (c)/ assignment. (d)/ All Correct (e)

S4. Ans.(a)
Sol. The correct spelling is — squad.

Q5. The equipments used for (a)/ surveillance must be (b)/ reliability and of (c)/ appropriate quality. (d)/ All Correct (e)

S5. Ans.(c)
Sol. The appropriate word will be — reliable.

Directions (6-10): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each statement should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and No correction is required mark (e) as the answer.

Q6. The employees offers to work overtime without any compensation to increase the profit.
(a) offering to work
(b) offer to working
(c) offered for work
(d) offered to work
(e) No correction required

S6. Ans.(d)
Sol. Here the sentence shows past time and the subject is in Plural form.

Q7. He donated his entire wealth to an orphanage since he didn’t have a children of his own.
(a) have any children
(b) had any child
(c) has a child
(d) has any children
(e) No correction required

S7. Ans.(b)
Sol. The Reporting Verb is in Past Tense. Moreover, it will be proper to use the singular form of children as the person is issueless.

Q8. Psychologists are making best efforts to understand the reason behind the unruly behavior of adolescents.
(a) for understand the
(b) to understanding the
(c) to understands the
(d) to understood the
(e) No correction required

S8. Ans.(e)
Sol. No correction required

Q9. Although he is a reputed speaker, today his speech were irrational and full of ambiguities.
(a) speeches was irrational
(b) speech was irrational
(c) speech were irrationals
(d) speech are irrational
(e) No correction required

S9. Ans.(b)
Sol. Here, subject the speech is singular that will take singular Verb.

Q10. He was told for report back to the camp in the middle of the holidays when the tension at the border aggravated.
(a) He is told to
(b) He was telling to
(c) He would told for
(d) He was told to
(e) No correction required

S10. Ans.(d)
Sol. The correct form of infinitive is:
to + V1 (plural).

Directions (11-15): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be in one part of the sentence, the number of that part will be the answer. If there is no error, mark (e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)

Q11. A large number of workers (a)/ of the factory recommends (b)/ Rohit as the union leader (c)/ for the next 2 years. (d)/ No error (e)

Q12. The public believed (a)/ that the national leader (b)/ was one of the (c)/ greatest leaders of every time. (d)/ No error (e)

Q13. A recent study suggested (a)/ that tuberculosis was (b)/ more widely spread (c)/ disease than malaria. (d)/ No error (e)

Q14. The teachers could not find (a)/ which of the two students (b)/ were responsible of (c)/ breaking the window pane. (d)/ No error (e)

Q15. She was taken with surprise (a)/ when she was announced (b)/ the winner of the (c)/ national level competition. (d)/ No error (e)

S11. Ans.(b)
Sol. Her it will be proper to use Present Perfect/Simple Past to indicate completed activities in the immediate past. Hence, A large number of workers of the factory have recommended/recommended will be the correct usage.

S12. Ans.(d)
Sol. Here it will be proper to use greatest leaders of all the time. All the time means: during the whole of particular period of time.

S13. Ans.(e)
Sol. No error

S14. Ans.(c)
Sol. Here which of the two students shows singular sense and it will take singular Verb. Hence, was responsible for should be used.

S15. Ans.(a)
Sol. She was taken by surprise will be the correct usage. It is improper to use with here.
ADMISSION OPEN -> Special Foundation Batch for All Banking Exams, Starts from: 1 March| Timing: 10:00 AM | Regular Live Classes Running on Safalta360 App. Download Now | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

TOP COURSES

Courses offered by Us

Boss

BANKING

SBI/IBPS/RRB PO,Clerk,SO level Exams

Boss

SSC

WBSSC/CHSL/CGL /CPO/MTS etc..

Boss

RAILWAYS

NTPC/GROUP D/ ALP/JE etc..

Boss

TEACHING

REET/Super TET/ UTET/CTET/KVS /NVS etc..