Cloze Test : 36

Directions : In the following passage there are blanks each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words/phrases are suggested one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word/phrase in each case:



Reliance Infrastructure today reported 6 per cent (1)  in consolidated net profit at Rs. 382 crore for the July September quarter (2) a dip in operating income. Total operating income declined to T 5,515 crore in the quarter (3). Rs. 5,729 crore in the same quarter (4) fiscal, Anil Ambani led Reliance Group Company (5) in a statement. The company (6) reported a net profit of Rs. 362 crore in the July-September quarter (7) 2011-12. On a consolidated basis, the net (8) rose Rs. 25, 133 crore and book value per share at Rs. 956 at the (9) of the reporting (10). The Company has a debt  to  equity ratio of 0.68.

1.
(a) extra
(b) chance
(c) rise
(d) develop
(e) waste

2.
(a) admiration
(b) despite
(c) slight
(d)indeed
(e)sight

3.
(a) against
(b) consistent
(c) favour
(d)similar
(e) different

4.
(a) current
(b) previous
(c) future
(d) following
(e) further

5.
(a) written
(b) secret
(c) said
(d) thought
(e) told

6.
(a) has
(b) had
(c) have
(d) haven
(e) being

7.
(a) of
(b) for
(c) far
(d) from
(e) with

8.
(a) address
(b) sacrifice
(c) worth
(d) imperfection
(e) careless

9.
(a) start
(b) ongoing
(c) portion
(d) end
(e) part

10.
(a) space
(b) revolution
(c) period
(d) conference
(e) time


Answers:

1. (c)
2. (b)
3. (a)
4. (b)
5. (c)
6. (b)
7. (a)
8. (c)
9. (d)
10. (c)

ADMISSION OPEN -> Special Foundation Batch for All Banking Exams, Starts from: 1 March| Timing: 10:00 AM | Regular Live Classes Running on Safalta360 App. Download Now | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

TOP COURSES

Courses offered by Us

Boss

BANKING

SBI/IBPS/RRB PO,Clerk,SO level Exams

Boss

SSC

WBSSC/CHSL/CGL /CPO/MTS etc..

Boss

RAILWAYS

NTPC/GROUP D/ ALP/JE etc..

Boss

TEACHING

REET/Super TET/ UTET/CTET/KVS /NVS etc..