Cloze test :34

Directions: (1-10) In the following passage there are blanks, each of which has beennumbered. These numbers are printed below the passage and against each, five
words/phrases are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word/phrase in each case.


Singapore is the (1) education (2) in Asia, offering (3) education (4) at all (5) to local and international students. (6) on the strengths and international (7) of Singapore (8) the Singapore government is (9) promoting and developing the education industry in Singapore for all international students from (10) the world.

1)
a.unique
b.legendary
c.striking
d.proven
e.premier

2)
a.hub
b.window
c.prospect
d.network
e.country

3)
a.demanding
b.career
c.quality
d.basically
e.prosperous

4)
a.atmospher
b.environment
c.system
d.opportunities
e.privilege

5)
a.infrastructure
b.corridors
c.stream
d.networks
e.levels

6)
a.multiplying
b.feeding
c.building
d.spreading
e.holding

7)
a.recognition
b.dynamism
c.record
d.track
e.exposure

8)
a.educating
b.syllabus
c.institutions
d.management
e.division

9)
a.mainly
b.actively
c.vastly
d.thoroughly
e.intentionally

10)
a.within 
b.around
c.over
d.along
e.covering

Answers -
1. e
2. a
3. c
4. d
5. e
6. c
7. a
8. c
9. b 
10.b

ADMISSION OPEN -> Special Foundation Batch for All Banking Exams, Starts from: 1 March| Timing: 10:00 AM | Regular Live Classes Running on Safalta360 App. Download Now | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

TOP COURSES

Courses offered by Us

Boss

BANKING

SBI/IBPS/RRB PO,Clerk,SO level Exams

Boss

SSC

WBSSC/CHSL/CGL /CPO/MTS etc..

Boss

RAILWAYS

NTPC/GROUP D/ ALP/JE etc..

Boss

TEACHING

REET/Super TET/ UTET/CTET/KVS /NVS etc..