Reasoning Ability Quiz For IBPS | RBI | SBI | NABARD

Find the option which should replace (?)


1- VE , PK , KP , GT , DW , ? 


(A) BY 


(B) AZ


 (C) BE


 (D) BZ

 

 2-(43 , 33 , 21 ) :: ? 


(A) 17 , 60 , 13 


(B) 24 , 16 , 48 


(C) 29 , 19 , 17 


(D) 17 , 16 , 13


3-AKP : 2561211 :: LNO : ?


 (A) 196125144 


(B) 225196144


 (C) 144225196 


(D) 415211962


4-KG : 320 :: JY : ? 


(A) 250 


(B) 50 


(C) 132 


(D) 34


5-The calendar for the year 2019 will be the same for the year? 


वर्ष 2019 का कैलेंडर वर्ष के लिए समान होगा


( A) 2025 


(B) 2031 


(C) 2030 


(D) 2047


6-


11 @ 12 @ 13 = 234 


24 @ 23 @ 35 = 658 


31 @ 43 @ 54 = ?


 (A) 497


 (B) 974


(C) 749 


(D) 479


7-


16 (210) 14 


14 (156) 12 


12 ( ? ) 10 


(A) 100 


(B) 110 


(C) 120 


(D) 90


8-


3 ( 29 ) 247 


5 ( ? ) 417 


7 (79) 567 


(A) 28 


(B) 25 


(C) 35 


(D) 39


9-


1 + 4 = 15 


8 + 2 = 60 


3 + 6 = 27 


9 + 7 = ? 


(A) 37 


(B) 49 


(C) 32 


(D) 35


10-Ram is fourteenth from the right end in a row of 40 boys . What is his position from the left end? 


राम 40 लड़कों की एक पंक्ति में दायें छोर से चौदहवें स्थान पर है। बाएं छोर से उसकी स्थिति क्या है?


(A) 24th


 (B) 25th 


(C) 26th


 (D) 27th 


ANSWER:-

1-A

2-D

3-B

4-D

5-C

6-D

7-B

8-D

9-C

10-D

 

New Online Foundation Batch starts from 10 December at 1:00 PM, Special for all banking Exams | Regular Live Classes Running on Safalta360 App. Download Now | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

TOP COURSES

Courses offered by Us

Boss

BANKING

SBI/IBPS/RRB PO,Clerk,SO level Exams

Boss

SSC

WBSSC/CHSL/CGL /CPO/MTS etc..

Boss

RAILWAYS

NTPC/GROUP D/ ALP/JE etc..

Boss

TEACHING

REET/Super TET/ UTET/CTET/KVS /NVS etc..