Computer Quiz

1. The amount of data that a disk may contain is known as the disk's?

(1) Volume 

(2) Size

(3) All of the above

(4) Storage capacity 

(5) None of these

ANS-(4)-Storage capacity 

2. You can protect a floppy disk.

(1) Read 

(2) Read and Write

(3) Write 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Write


3. Information on a hard disk is usually backed-up using a?

(1) CD-ROM 

(2) Magnetic tape

(3) Floppy disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- CD-ROM

4. Magnetic storage devices can represent binary 0 by the absence of?

(1) A magnetic field

(2) Magnetic tape

(3) Static electricity

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)-Magnetic tape

5. Magnetic tape is a?

(1) Random access medium

(2) A parallel access medium

(3) Serial access medium

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Serial access medium

6. Hard disks can have a storage capacity in the region of ?

(1) 1Gb 

(2) 1.44Mb 

(3) 720K

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- 1Gb 

7. Formatting a disk results in all the data being?

(1) Saved to the disk

(2) Copied from the disk

(3) Deleted from the disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)- Deleted from the disk

8. Which storage device has the largest capacity in Mb's?

(1) A floppy disk

(2) A CD-ROM

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)- A CD-ROM


9. Which storage device cannot be erased?

(1) A CD-ROM

(2) None of these

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above

(5) A floppy disk

ANS-(5)-A floppy disk

10. Where should floppy disks be stored?

(1) By a sunny window

(2) In a drawer

(3) All of the above

(4) By magnet objects

(5) None of these

ANS-(2)-In a drawer

No comments:

New Banking Exams Special Batch starts from 11 November at 10:30 AM.| New Batch for LIC and IBPS PO Mains has started 7 November at 5:30 PM.| New Batch for EPFO Mains will be started from 1 November at 4:30 PM. | New Batch for CBI, Income Tex, SSC Steno, SSC CGL starts from 1 November at 1:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .