Computer Quiz

1. Where would you find the letters QUERTY?

(1) Mouse 

(2) Screen

(3) Numeric Keypad 

(4) Keyboard

(5) None of these

ANS-4-Keyboard

2. How did the computer mouse get its name?

(1) It's cable looks like a tail

(2) Because it squeaks when moved

(3) It has ears

(4) Teeth outside mouth

(5) None of these

ANS-1-It's cable looks like a tail

3. What are you most likely to use when playing

(1) Touch screen a computer game?

(2) Light pen 

(3) notepad

(4) Joystick 

(5) None of these

ANS-4-Joystick

4. A digitising tablet can be used for?

(1) Tracing diagrams

(2) Printing letters

(3) Reading barcodes

(4) Playing

(5) None of these

ANS-1-Tracing diagrams

5. Which of the following is a pointing device

(1) Hard disk .

(2) CD-ROM drive

(3) Touch screen used for computer input.

(4) RAM

(5) None of these

ANS-3-Touch screen used for computer input.

6. What does a light pen contain?

(1) Refillableink

(2) Light sensitive elements

(3) Pencil lead

(4) Blue Ink

(5) None of these

ANS-2-Light sensitive elements

7. What would be the best way to move around a 3D environment?

(1) Use a tracker ball

(2) Use a keyboard.

(3) Use a space mouse 

(4) Use Joystick

(5) None of these

ANS-3-Use a space mouse 

8. What input device can be used for marking

(1) Optical mark reader

(2) Bar code reader

(3) Mouse a multiple choice test?

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-1-Optical mark reader

9. What input device could tell you the price of

(1) Mouse a bar of chocolate?

(2) All of the above

(3) Optical mark reader

(4) Bar code reader

(5) None of these

ANS-4-Bar code reader

10. Where would you find a magnetic strip?

(1) Speakers 

(2) Credit card

(3) Smart card 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-2-Credit card

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes