Computer Quiz

1. A……is a professionally designed ‘empty’ document that can be adapted to the user’s needs.

(1) file

(2) guide

(3) template

(4) user guide file

(5) None of these

Ans : (3)- template

2. A group of 8 bits is known as a—

(1) Byte

(2) Kilobyte

(3) Binary digit

(4) Megabit

(5) None of these

Ans : (1)- Byte

3. The hardware device commonly referred to as the ‘brain’ of the computer is the—

(1) RAM chip

(2) Data input

(3) CPU

(4) Secondary storage

(5) None of these

Ans : (3)- CPU

4. What is the intersection of a column and a row on a worksheet called ?

(1) Column

(2) Value

(3) Address

(4) Cell

(5) None of these

Ans : (4)- Cell

5. ………are often delivered to a PC through an e-mail attachment and are often designed to do harm.

(1) Viruses

(2) Spam

(3) Portals

(4) Email messages

(5) None of these

Ans : (1)- Viruses

6. What is the storage area for e-mail messages called ?

(1) A folder

(2) A directory

(3) A mailbox

(4) The hard disk

(5) None of these

Ans : (3)-  A mailbox

7. A desktop computer is also known as a—

(1) Palm Pilot

(2) PC

(3) Laptop

(4) Mainframe

(5) None of these

Ans : (2)- PC

8. When a file contains instructions that can be carried out by the computer, it is often called a(n) ……file.

(1) data

(2) information

(3) executable

(4) application

(5) None of these

Ans : (3)- executable

9. Documents converted to……can be published to the Web.

(1) a.doc file

(2) http

(3) machine language

(4) HTML

(5) None of these

Ans : (4)- HTML

10. If a user needs information instantly available to the CPU, it should be stored—

(1) on a CD

(2) in secondary storage

(3) in the CPU

(4) in RAM

(5) None of these

Ans : (2)- in secondary storage

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes