Computer Quiz

1. To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location ?

(1) The clipboard

(2) ROM

(3) CD-ROM

(4) The hard disk

(5) None of these

Ans : (1)-The clipboard

2. In a spreadsheet, a………is a number you will use in a calculation.

(1) label

(2) cell

(3) field

(4) value

(5) None of these

Ans : (4)-value

3. After slide-directed time, if you want to move ahead automatically, click in……check box in transition of this slide group in tab of animations—

(1) Transition timer

(2) Automatically opter

(3) Transition opter

(4) Automatic timer

(5) None of these

Ans : (2)-Automatically opter

4. All are included in removable media except the following—

(1) CD-ROMs

(2) Diskette

(3) DVDs

(4) High disk drive

(5) None of these

Ans : (4)-High disk drive

5. If you open some menu and then decide that you do not want to select some option, then click the menu title again or press the…… key to layout the menu.

(1) shift

(2) tab

(3) escape

(4) F1

(5) None of these

Ans : (3)- escape

6. Using the……process, it is easy to change the name of the file.

(1) transforming

(2) crash

(3) renaming

(4) retagging

(5) None of these

Ans : (3)-renaming

7. ………view shows that how will content on printed page, alongwith footer and margin header, appear.

(1) Draft

(2) Full screen reading

(3) Outline

(4) Page layout

(5) None of these

Ans : (4)-Page layout

8. Using………, the text can be entered and edited very efficiently.

(1) spreadsheet

(2) typewriter

(3) word processing programme

(4) desktop publishing programme

(5) None of these

Ans : (4)-desktop publishing programme

9. Other folders, named subfolders, can remain in the folders while creating hierarchical structure—

(1) Mini folder

(2) Teard folder

(3) Subfolders

(4) Object

(5) None of these

Ans : (3)-Subfolders

10. By using slide………, the characteristics of the fonts of all the slides in 

presentation, can be changed.

(1) theme

(2) icon

(3) master

(4) style

(5) None of these


Ans : (2)-icon
New Online Foundation Batch starts from 10 December at 1:00 PM, Special for all banking Exams | Regular Live Classes Running on Safalta360 App. Download Now | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

TOP COURSES

Courses offered by Us

Boss

BANKING

SBI/IBPS/RRB PO,Clerk,SO level Exams

Boss

SSC

WBSSC/CHSL/CGL /CPO/MTS etc..

Boss

RAILWAYS

NTPC/GROUP D/ ALP/JE etc..

Boss

TEACHING

REET/Super TET/ UTET/CTET/KVS /NVS etc..