Computer Quiz

1. The amount of data that a disk may contain is known as the disk's...?

(1) Volume 

(2) Size

(3) All of the above

(4) Storage capacity 

(5) None of these

ANS-(4)-Storage capacity 

2. You can protect a floppy disk.

(1) Read 

(2) Read and Write

(3) Write 

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Write

3. Information on a hard disk is usually backed-up using a..?

(1) CD-ROM 

(2) Magnetic tape

(3) Floppy disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- CD-ROM

4. Magnetic storage devices can represent binary 0 by the absence of...?

(1) A magnetic field

(2) Magnetic tape

(3) Static electricity

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)-Magnetic tape

5. Magnetic tape is a..?

(1) Random access medium

(2) A parallel access medium

(3) Serial access medium

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)-Serial access medium

6. Hard disks can have a storage capacity in the region of...?

(1) 1Gb 

(2) 1.44Mb 

(3) 720K

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(1)- 1Gb

7. Formatting a disk results in all the data being...?

(1) Saved to the disk

(2) Copied from the disk

(3) Deleted from the disk

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(3)- Deleted from the disk

8. Which storage device has the largest capacity in Mb's?

(1) A floppy disk

(2) A CD-ROM

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above

(5) None of these

ANS-(2)- A CD-ROM

9. Which storage device cannot be erased?

(1) A CD-ROM

(2) None of these

(3) Magnetic tape storage

(4) All of the above-

(5) A floppy disk

ANS-(5)-A floppy disk

10. Where should floppy disks be stored?

(1) By a sunny window

(2) In a drawer

(3) All of the above

(4) By magnet objects

(5) None of these

ANS-(2)-In a drawer

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes