Computer Quiz

Q1. How many types of storage loops exists in magnetic bubble memory

A) 8

B) 4

C) 16

D) 2

E) All of these

ANS-DQ2. When did IBM introduce the 20286 based PC/AT?

A) 1982

B) 1984

C) 1985

D) 1989 

E) All of these

ANS-B
Q3. The silicon chips used for data processing are called

A) RAM chips

B) ROM chips

C) Microprocessors

D) PROM chips

E) All of these

ANS-C
Q4. Which computers used operating systems by Microsoft?

A) IBM PCs

B) Apple/Macintosh PCs

C) IBM Compatibles

D) Both A & C

E) Both A & B

ANS-D

Q5. One of the main features that distinguish microprocessors from micro-computer is

A) Words are usually large in microprocessors

B) Words are shorter in microprocessors

C) Microprocessor does not contain I/O device

D) Exactly the same as the machine cycle time

E) All of these

ANS-C

Q6. Napier’s Bones were invented in

A) 1614

B) 1617

C) 1620

D) None of these

E) All of these

ANS-B
Q7. One computer that is not considered a portable computer is

A) Minicomputer

B) A laptop computer

C) Tablet PC

D) All of the these

E) None of these

ANS-A
Q8. Computers built before the First Generation of computers were:

A) Mechanical

B) Electro-mechanical

C) Electrical

D) None of these

E) All of these

ANS-B

Q9. Which of the following is a way to access secondary memory?

A) Random access memory

B) Action method

C) Transfer method

D) Density method

E) All of these

ANS-A
10. What is System Analysis?

A) The design of the screen the user will see and use to enter or display data

B) System analysis defines the format and type of data the program will use

C) System Analysis involves creating formal model of the problem to be solved

D) None of the these

E) All of these

ANS-C

No comments:

New Banking Exams Special Batch starts from 11 November at 10:30 AM.| New Batch for LIC and IBPS PO Mains has started 7 November at 5:30 PM.| New Batch for EPFO Mains will be started from 1 November at 4:30 PM. | New Batch for CBI, Income Tex, SSC Steno, SSC CGL starts from 1 November at 1:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .