Computer Quiz

Q1. What was the nickname of the computer used by the Americans in 1952 for their H-bomb project?

A) ENIAC

B) EDSAC

C) MANIAC

D) UNIVAC

E) None of these

ANS-C


Q2. Which is the type of memory for information that does not change on your computer?

A) RAM

B) ROM

C) ERAM

D) RW / RAM

E) None of these

ANS-B


Q3. LSI, VLSI & ULSI chips were used in which generation?

A) First

B) Second

C) Third

D) Fourth

E) None of these

ANS-D


Q4. Which of the following is the largest manufacturer of Hard Disk Drives?

A) IBM

B) Seagate

C) Microsoft

D) 3M

E) None of these


ANS-B


Q5. Networking such as LAN, MAN started from

A) First generation

B) Second generation

C) Third generation

D) Fourth generation

E) None of these

ANS-D


Q6. Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?

A) Accuracy

B) Storage

C) Versatility

D) Automatic

E) None of these


ANS-C


Q7. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?

A) Memory address register

B) Memory data register

C) Instruction register

D) Program counter

E) None of these

ANS-D


Q8. Which of the following is not the classification of computers based on application?

A) Electronic Computers

B) Analog Computers

C) Digital Computers

D) Hybrid Computers

E) None of these

ANS-A


Q9. Which of the following is not a type of Software

A) System Software

B) Application Software

C) Utility Software

D) Entertainment Software

E) None of these

ANS-D


Q10. Who invented the high-level language C?

A) Dennis M. Ritchie

B) Niklaus Writh

C) Seymour Papert

D) Donald Kunth

E) None of these

ANS-A

No comments:

Post a Comment

New Foundation Batch Has Been Started. Last Date of Addmission 20 February 2021. Hurry Up! | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes