Computer Quiz

Q1. Which among the following is the extension of font file?

1- .ff 

2- .fnf

3- .fnt 

4- .font

5- .fn

Ans-3- .fnt 

Q2. Which among the given options in Microsoft PowerPoint will allow you to select more than one slide in a presentation?

1- Alt + Click each slide

2- Shift + drag each slide

3- Shift + Click each slide

4- Ctrl + Click each slide

5- Alt + Drag each slide

Ans-3-Shift + Click each slide

Q3. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool of MS World on formatting toolbar?

1- 8 and 72 

2- 8 and 68

3- 6 and 72 

4- 6 and 68

5- 9 and 90

Ans-1-8 and 72 

Q4. A character that is raised and smaller above the baseline is known as _______________.

1- Raised 

2- Outlined

3- Capscript 

4- Superscript

5- High script

Ans-4-Superscript


Q5. In MS-Word, a ruler can help to perform which of the following actions?

1- to set tabs

2- to set indents

3- to change page margins

4- All of the above

5- None of the above

Ans-4-All of the above


Q6. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

1- Down Cursor Key 

2- Enter Key

3- Shift + Enter 

4- Ctrl + Enter

5- Ctrl + N

Ans-2-Enter Key


Q7 . Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorised options?

1- Menu bar 

2- Status Bar

3- Tool bar 

4- Scroll bar

5- None of the above

Ans-1-Menu bar 


Q8. What is the maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint? 

1- 100%

2- 200%

3- 400%

4- 500%

5- None of these

Ans-3-400%


Q9. Which among the following option does DBMS helps to achieve?

1- Data independence

2- More redundancy

3- Centralised manner to control of data

4- Both 1 and 3

5- None of the above

Ans-4-Both 1 and 3


Q10. What is Telnet? 

1- Network or Telephones

2- Television Network

3- Remote Login

4- All of these

5- None of these

Ans-3-Remote Login

No comments:

New Banking Exams Special Batch starts from 11 November at 10:30 AM.| New Batch for LIC and IBPS PO Mains has started 7 November at 5:30 PM.| New Batch for EPFO Mains will be started from 1 November at 4:30 PM. | New Batch for CBI, Income Tex, SSC Steno, SSC CGL starts from 1 November at 1:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .