Computer Quiz

Q 1. Who among the following is known as the Father of The Internet?

1. Tim Berners-Lee

2. Raymond Tomilson

3. Douglas Englebart 

4. Charles Babbage

5. Vint Cerf

Ans-5-Vint Cerf

Q 2. Which among the following is a device that has functioning of a mobile information manager?

1. PDA

2. MICR

3. Mainframe

4. Light Pen

5. OCR

Ans-1- PDA

Q 3. ______ key combination is used to reverse the last Undo.

1. Ctrl+A

2. Ctrl+C

3. Ctrl+W

4. Ctrl+Y

5. Ctrl+Z

Ans-4- Ctrl+Y

Q 4. IEEE standard 802.3 is for which of the following?

1. Higher Layer LAN Protocols

2. Wireless PAN

3. Ethernet

4. Bluetooth certification

5. None of the above

Ans-3-Ethernet

Q 5. The OSI model defines internetworking in terms of a vertical stack of layers. The OSI model doesn't perform any functions in the networking process. It is a conceptual framework so we can better understand complex interactions that are happening. Frame is protocol data unit of which OSI Layer?

1. Layer 7

2. Layer 3

3. Layer 8

4. Layer 1

5. Layer 2

Ans-5-Layer 2

Q 6. Which of the following is a term for the process of trading goods over the Internet?

1. e-selling-n-buying

2. e-trading

3. e-finance

4. e-salesmanship

5. e-commerce

Ans-5-e-commerce

Q 7. An example of a telecommunications device is a ________.

1. keyboard

2. mouse

3. printer

4. modem

5. None of these

Ans-4-modem

Q 8. An application where only one user accesses the database at a given time is an example of a(n) ________ .

1. single-user database application

2. multiuser database application

3. e-commerce database application

4. data mining database application

5. None of these

Ans-1-single-user database application

Q 9. A nibble is equal to _____________ bits.

1. 16

2. 32

3. 4

4. 8

5. 18

Ans-3- 4 bits

Q 10. What is a named area on a disk that is used to store related subfolders and files called?

1. desktop

2. folder

3. menu

4. Safari

5. explorer

Ans-2-folder

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes