Computer Quiz

Q 1. Which among the following is a self-contained step-by-step set of operations to be performed?

1.System Software
2.Algorithm
3.Network topology
4.Application software
5.Utility software

Ans-2-Algorithm

2. What is Remote Desktop Connection?

1.It was known as Terminal Services in Windows Server 2008 and earlier, it is one of the components of Microsoft Windows.

2.a technology that allows you to carry your computer in remote areas.

3.a technology that allows you to sit at the client computer and connect to the host remote computer in a different location

4.both (1) and (3)

5.All of the above

Ans-4-both (1) and (3)

Q 3. Which of the following option in MS Word 2010 may be used to change page-size and margins?

1.Page Layout

2.View

3.Home

4.Data

5.Review

Ans-1-Page Layout

Q 4. Which of the following communication modes provides bidirectional data transmission?

1.Simplex

2.Half Duplex

3.Full Duplex

4.Both (1) and (3)

5.None of these

Ans-4-Both (1) and (3)

Q 5. Which among the following is not an operation of an operating system? 

1.Communication manager

2.Processor manager

3.Device manager

4.Memory manager

5.None of the above

Ans-1-Communication manager

Q 6. Which key should you use to indent the first paragraph of your report?

1.tab key

2.return key

3.space bar

4.shift key

5.None of these

Ans-1-tab key

Q 7. Which of the following is true about Assembly language? 

1.It is an Object Oriented Programming Language

2.It is a High-level programming language

3.It is a low-level programming language

4.It is a language for assembling computers

5.It is latest flash memory language

Ans-3-It is a low-level programming language

Q 8. Changing desktop wallpaper is a simple task which can be accessed through ________ section of all control panel items. 

1.Graphics

2.Image

3.Personalize

4.Windows

5.Picture

Ans-3-Personalize

Q 9. What does DBMS stand for?

1.Data Management System

2.Database Management System

3.Database Management Server

4.Database Maintenance Server

5.Data Management Server

Ans-2-Database Management System

Q 10. Which of the following diagrams graphically represents an inter-relationship among entities in a database?

1.Entity-relationship diagram

2.Data flow diagram

3.Control flow diagram

4.Sequence diagram

5.None of these


Ans-1- Entity-relationship diagram

No comments:

Post a Comment

IBPS RRB के लिए विशेष दैनिक टॉनिक डाउनलोड करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes