Computer Quiz

Q1. Which of the following is a programming language? 

1.Lotus 

2. Pascal 

3. MS-Excel 

4. Netscape 

5. None of these 

Ans-2- Pascal 


Q2. BIOS stands for _________.

1. Basic Input Output Service 

2. Basic Inner Output System 

3. Better Input Output Service 

4. Better Input Output System 

5. Basic Input Output System 

Ans-5-Basic Input Output System


Q3. Who is the inventor of Tabulating Machine? 

1. Charles Babbage 

2. Blaise Pascal 

3. Ada Byron 

4. Herman Hollerith 

5. None of these 

Ans-4- Herman Hollerith 

Q4. _____ is an essential program which makes it easy to use a computer for end-user. 

1. Operating system 

2. Application 

3. Utility 

4. Network 

5. Keyboard 

Ans-1-Operating system 

Q5. Which disk is used to cold boot a PC? 

1. Setup disk 

2. System disk 

3. Diagnostic Disk 

4. Program disk 

5. None of the above 

Ans-2-System disk 

Q6. Which of the following is the smallest computer? 

1. Notebook 

2. Laptop 

3. Desktop 

4. Workstation 

5. TV 

Ans-1- Notebook 


Q7. EBCDIC stands for?

1. Extended Binary Coded Decimal Interchange Code

2. Enlarged Binary Code Digital Interchange Code

3. Extended Bilingual Coded Decimal Interchange Code

4. Encoded Bilingual Coded Division Interchange Code

5. None of the above is correct

Ans-1-Extended Binary Coded Decimal Interchange Code

Q8. __________ ports connect special types of music instruments to sound cards.

1. MIDI

2. CPU

3. USB 

4. BUS

5. OCR

Ans-1-MIDI

Q9. Which program, installed on the user’s computer help him to communicate or send a request on the network? 

1. Paint

2. File Manager

3. Browser

4. Word

5. None of the above 

Ans-3-Browser

Q10. A collection of unprocessed items is ________.

1. information 

2. data

3. memory 

4. reports

5. None of these

Ans-2-data

No comments:

New Banking Exams Special Batch starts from 11 November at 10:30 AM.| New Batch for LIC and IBPS PO Mains has started 7 November at 5:30 PM.| New Batch for EPFO Mains will be started from 1 November at 4:30 PM. | New Batch for CBI, Income Tex, SSC Steno, SSC CGL starts from 1 November at 1:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .