Computer Quiz

Q1. Which among the following is the extension of font file?

1- .ff 

2- .fnf

3- .fnt 

4- .font

5- .fn

Ans-3- .fnt 

Q2. Which among the given options in Microsoft PowerPoint will allow you to select more than one slide in a presentation?

1- Alt + Click each slide

2- Shift + drag each slide

3- Shift + Click each slide

4- Ctrl + Click each slide

5- Alt + Drag each slide

Ans-3-Shift + Click each slide

Q3. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool of MS World on formatting toolbar?

1- 8 and 72 

2- 8 and 68

3- 6 and 72 

4- 6 and 68

5- 9 and 90

Ans-1-8 and 72 

Q4. A character that is raised and smaller above the baseline is known as _______________.

1- Raised 

2- Outlined

3- Capscript 

4- Superscript

5- High script

Ans-4-Superscript


Q5. In MS-Word, a ruler can help to perform which of the following actions?

1- to set tabs

2- to set indents

3- to change page margins

4- All of the above

5- None of the above

Ans-4-All of the above


Q6. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

1- Down Cursor Key 

2- Enter Key

3- Shift + Enter 

4- Ctrl + Enter

5- Ctrl + N

Ans-2-Enter Key


Q7 . Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorised options?

1- Menu bar 

2- Status Bar

3- Tool bar 

4- Scroll bar

5- None of the above

Ans-1-Menu bar 


Q8. What is the maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint? 

1- 100%

2- 200%

3- 400%

4- 500%

5- None of these

Ans-3-400%


Q9. Which among the following option does DBMS helps to achieve?

1- Data independence

2- More redundancy

3- Centralised manner to control of data

4- Both 1 and 3

5- None of the above

Ans-4-Both 1 and 3


Q10. What is Telnet? 

1- Network or Telephones

2- Television Network

3- Remote Login

4- All of these

5- None of these

Ans-3-Remote Login

No comments:

Post a Comment

IBPS RRB के लिए विशेष दैनिक टॉनिक डाउनलोड करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes