Computer Quiz

Q1. _________ is the time taken by the switch in the identification of bit-level errors in the data packet. 

1. Processing delay

2. Queuing delay

3. Transmission delay

4. Propagation delay

5. Network delay

Ans-1-Processing delay

Q2. Bridge is a _________ device. 

1.layer 4

2.layer 2

3.layer 5

4.layer 7

5.layer 3

Ans-2-layer 2

Q3. Which of the following cable types is called cheapernet? 

1.Thicknet

2.UTP

3.SMF

4.Thinnet

5.STP

Ans-4-Thinnet

Q4. The __________ menu contains the options to add symbols in a Word document.

1.Home

2.Insert

3.Review

4.Mailing

5.View

Ans-2-Insert

Q5. The __________ shows a brief description and, optionally, keyboard shortcuts of commands of dialog box launchers.

1.Context menu

2.KeyTip

3.Screen Tip

4.Live Preview

5.Animation

Ans-3-Screen Tip

Q6. You can select which of the following format to save a document in a previous Word version?

1.Word 97-2003 Document

2.Word Template

3.XPS Document

4.Open Document Text

5.None of these

Ans-1-Word 97-2003 Document

Q7. A Bug can be called an error which generally comes in a software or a hardware. Which among the following is another name that may refer to bugs in computers? 

1.Leech

2.Squid

3.Slug

4.Glitch

5.Skim

Ans-4-Glitch

Q8. Which of the following general purpose software allows you to do mathematical or financial calculation? 

1.Word processing program

2.Spreadsheet program

3.Presentation program

4.Media Player

5.DTP program

Ans-2-Spreadsheet program

Q9. Which of the following is used to insert a CD/DVD in a computer? 

1.NIC Card

2.Modem

3.Hard Drive

4.Disk Drive

5.USB

Ans-4-Disk Drive

Q10. Which of the following displays the work done by a computer? 

1.RAM

2.Printer

3.Monitor

4.ROM

5.Mouse


Ans-3-Monitor

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes