Join Online Test Series in Our Hi-tech computer lab, only Rs 300 . For More info contact us : 9828710134, 9982234596

English Quiz

Direction (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can be modified according to the tense of the sentence keeping the meaning of root word intact. 

Q1. 
I.She _______ for several minutes before introducing the main speaker.
II.We had to listen to another one of his long _______ about politics and religion.
III.He encountered many interesting people in his _______ in the country.
(a)Ramble
(b)came
(c)wait
(d)venture
(e)interset 

S1. Ans.(a)
Sol. Rambled- to go from one subject to another without any clear purpose or direction, to walk or go from one place to another place without a specific goal, purpose, or direction, it is always followed by an adverb or preposition

Q2. 
I.The college president was against any _______ with the students.
II.We need a _______ between the townspeople and mayor over the site of the new library.
III.The buyer and seller are continuing _______ on the sale price and repairs to the house.
(a)trend
(b)increasing
(c)talk
(d)follower
(e)negotiation

S2. Ans.(e)
Sol.Negotiation- a formal discussion between people who are trying to reach an agreement, an act of negotiating
Q3. 
I.There was no hope of _______ the damage—she had to buy a new car.
II.He underwent surgery to _______ a torn ligament in his knee.
III.She _______ an old chest that was coming apart.
(a)find
(b)goal
(c)complete
(d)repair
(e)present
S3. Ans.(d)
Sol. Repair- to put (something that is broken or damaged) back into good condition, to correct or improve (something, such as a relationship or reputation)

Q4. 
I.She _______from other people as she grew older.
II.Students can _______ from a class anytime until the last week of the semester.
III.The prosecutor _______ her question to the witness.
(a)discussed
(b)withdraw
(c)differ
(d)request
(e)refer 

S4. Ans.(b)
Sol. withdraw- to take back (something that is spoken, offered, etc.), to stop participating in something

Q5.
I.At least he had the good _______ to admit that he was wrong.
II.I saw a homeless person on the street and thought “there but for the _______ of God go I.
III. The governor fell from _______ after being accused of tax fraud.
(a)ladder
(b)content
(c)grace
(d)improve
(e)percent
S5. Ans.(c)
Sol.Grace- If you fall from grace or experience a fall from grace, you no longer enjoy the success or good reputation that you once had, usually because you have done something wrong.

Q6. 
I.She asked them not to talk about the accident in her _______.
II.The Internet service is making its _______ known by doing a lot of advertising.
III.She talked about the growing _______ of women in the construction industry.
(a)absence
(b)reputation
(c)role
(d)presence
(e)decision  

S6. Ans.(d)
Sol.Presence- make your presence felt/heard/known- to make people aware of you by gaining power or influence over them,the area that is close to someone — used to describe being in the same place as someone, the area that is close to someone — used to describe being in the same place as someone

Q7
I.His voice was _______ audible above the sound of the river.
II._______ 50 percent of the population voted.
III.We _______ spoke the entire time we were in the car.
(a)around
(b)not
(c)barely
(d)really
(e)somehow

S7. Ans.(c)
Sol. Barely-used to say that someone or something only has a specified small size, age, length, etc,
Q8. 
I.She agreed to the terms _______ in the contract.
II.All subscriptions are for one year unless otherwise _______.
III.The instructions do not _______ what kind of screws to use.
(a)refer
(b)say
(c)natural
(d)specify
(e)mentioned

S8. Ans.(d)
Sol. specify- to name or mention (someone or something) exactly and clearly: to be specific about (something)

Q9. 
I.His fans have gone _______ crazy over his latest CD.
II.That restaurant serves _______ the best food I've ever eaten.
III.Would you like to see a movie tonight?” “_______!
(a)about
(b)absolutely
(c)together
(d)with
(e)most

S9. Ans.(b)
Sol. Absolutely- completely or totally, with unlimited power, used in speech as a forceful way of saying “yes” or of expressing agreement

Q10
I.You can _______ your bill if you believe it is inaccurate.
II.The source of the text has been _______ for centuries.
III.There is a labor _______ between workers and management.
(a)referred
(b)related
(c)give
(d)of
(e)dispute

S10. Ans.(e)
Sol. Dispute-a disagreement or argument, to say or show that (something) may not be true, correct, or legal

Directions (11-15): The following sentences each contains a blank, indicating that something has been left out of the sentence. Select the answer choice, that, when inserted in the sentence fits the context of the sentence.

Q11. He seems to have taken a great risk, as if things go wrong, they could dent his image and the adulation he has so assiduously created ______  the decades.
(a)since
(b)of
(c)for
(d)over
(e)along
S11. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q12. The challenge for India and China, as the two fastest-growing major economies, is to engage with ___________  and with other willing partner nations, particularly in East Asia and the Pacific region, to maintain openness and embrace globalisation.
(a)one another
(b)together
(c)each other
(d)company
(e)them

S12. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct choice.
Q13. The government’s __________  to increase import duties on a variety of products, including phones and TV sets, is not a good idea.
(a)scene
(b)call
(c)decision
(d)argue
(e)describe 

S13. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct choice.
Q14. India needs to quickly frame an appropriate and updated cybersecurity __________ , create adequate infrastructure, and foster closer collaboration between all those involved to ensure a safe cyberspace.
(a)updation 
(b)price
(c)agreement
(d)policy
(e)longer

S14. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q15. It is true that the rich and the middle-class control a major share of the ________ resources, which consequently is not available to the poor. 
(a)nature
(b)native's
(c)publics
(d)newer
(e)world’s

S15. Ans.(e)
Sol. Option E is the correct choice.
New Foundation Batch for SBI-PO, LIC and GIC-AO Starts From 10 December 2018, Monday at 10:00 AM. For more Details Contact us : 9828710134, 9982234596