Join Online Test Series in Our Hi-tech computer lab, only Rs 300 . For More info contact us : 9828710134, 9982234596

English Quiz

Directions (1-5): Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change. 
Q1. 
(a)Do you have any information bear upon the result?

(b)Do you have any information bearing on the result?
(c)Do you have any informations bearing upon the result?

(d)Do you have some information bearing at the result?
(e) Do you have any information bearing upon the result?

S1. Ans.(e)
Sol. Be relevant to (something)

Q2. 
(a)She's been trying to keep herself eating too much candy.
(b)She's been trying to keep herself eating much candy.
(c)She's trying to keep herselves from eating too much candy.
(d)She's been trying to keep herself from eating too much candy.
(e) She's been trying to keep herself away from eating too much candy.

S2. Ans.(d)
Sol. keep from (doing something) or keep (someone or something) from (doing something): to not do or experience (something): to prevent or stop (someone or something) from doing or experiencing (something)

Q3. 
(a)The police called their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
(b)The police called in their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
(c)The police called about their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
(d)The police called on their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
(e)The police called off their search for the burglar after found him hiding in a shed.

S3. Ans.(e)
Sol. To call off something (or call something off) is to cancel a planned event,
or an event that has already started.

Q4. 
(a)I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check out and put my suitcase in my room.
(b)I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check over and put my suitcase in my room.
(c)I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check and put my suitcase in my room.
(d)I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check in and put my suitcase in my room.
(e) I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check around and put my suitcase in my room.

S4. Ans.(d)
Sol.To check in (or check into something) is to arrive at a hotel reception desk and tell the hotel staff who you are, and collect your room key.

Q5. 
(a)My father's hair started to falling out when he was only 30, and now he is
completely bald.
(b)My father's hair started to fall out when he was only 30, and now he is
completely bald.
(c)My father's hair started to fall away when he was only 30, and now he is
completely bald.
(d)My father's hair started to fallen out when he was only 30, and now he is
completely bald.
(e)My father's hair started to fall on when he was only 30, and now he is
completely bald.

S5. Ans.(b)
Sol.If your hair falls out it becomes loose and unattached.

Directions (6-15): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) as the answer.

Q6. The supermarkets are falling at themselves to attract customers to their shops.
(a)falling around
(b)falling about
(c)falling on
(d)falling over
(e) No improvement

S6. Ans.(d)
Sol. If you fall over yourself (or fall all over yourself) to do something, you are very keen to do it.

Q7.Your grandmother is coming to visit today, so don't forget to hang around your clothes when you tidy your room.
(a)hang on
(b)hang out
(c)hung up
(d)hang up
(e)No improvement

S7. Ans.(d)
Sol. To hang up something (or hang something up) means to hang something, especially clothes, on a hanger or hook.

Q8. My friends were on holiday in my city, so they looked me on and we all went to a restaurant for a meal.
(a)looked me around
(b)looked me up
(c)looked me at
(d)looked on me
(e)No improvement

S8. Ans.(b)
Sol.To look somebody up (or look up somebody) is to locate and visit someone you have not seen for a long time.


Q9. Don't buy anything from that company: the lady from their customer service department hung out on me last week.
(a)hung up
(b)hang up
(c)hang at
(d)hang
(e)No improvement

S9. Ans.(a)
Sol.  To hang up  means to end a telephone conversation, especially suddenly or unexpectedly.

Q10. My parents were coming to visit this week, but we had to put them away because our heating is broken.
(a)in
(b)on
(c)off
(d)out
(e) No improvement

S10. Ans.(c)
Sol. To put off someone (or put someone off) is to delay seeing them or doing something for them.

Q11. What time did you get home last night? Your mother and I waited up for you until 2 am.
(a)had waiting
(b)wait in
(c)wait upon
(d)waited upon
(e)No improvement

S11. Ans.(e)
Sol. To wait up is to stay awake and not go to bed because you are waiting for someone.

Q12. She went out with her friends every night instead of studying and threw further her chance of a place at university.
(a)throw away
(b)threw out
(c)throw off
(d)threw in
(e)No improvement

S12. Ans.(a)
Sol. To throw away something (or throw something away) means to ruin or lose something valuable or important, by doing something reckless or foolish.

Q13. You've made a spelling mistake here. Rub it off and correct it, please.
(a)Rub it up
(b)Rub it on
(c)Rub it out
(d)Rub it away
(e) No improvement

S13. Ans.(c)
Sol. To rub out something (or rub something out) is to remove writing from a surface by rubbing or wiping it with an eraser or a piece of cloth

Q14. He's a fantastic singer. The recording companies will be queueing up to give him a contract.
(a)queueing up at
(b)queueing in to
(c)queueing at to
(d)queueing on to
(e)No improvement

S14. Ans.(e)
Sol.To be queueing up to do something is to want to do it very much. If people are queueing up for something or to do something, a lot of them want to do it or have it.

Q15.The runner was called at home plate, and the manager came out to argue about the call.
(a)called in
(b)called out
(c)called away
(d)called on
(e)No improvement

S15. Ans.(b)
Sol. called out-a decision made by an official in a sports contest
New Advance Batch(Speedy Batch) Starts From 16 October 2018 at 3:00 PM. For more Details Contact us : 9828710134, 9982234596