English Quiz

Read each part of the sentence to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, mark your answer as (5).


1. The economic recession in Brazil, the worst in over a century,(1)/ and the combined effects of the collapse of Chinese imports(2)/ into Latin America, would well have had(3)/ a significant impact on world trade, which contracted to its lowest since the global financial crisis.(4)/ No error (5)


Answer- (3) "could" should replace "would"

2. The finance minister's focus on(1)/ the rural and agrarian communities is clear proof(2)/ that the Budget still retains(3)/ its relevance of a powerful messaging tool of a government’s political stances. (4)/ No error (5)

Answer- (4) "as" should replace "of"

3. The incidents of protests(1)/ at Jawaharlal Nehru University,(2)/ University of Hyderabad or by Jats (3)/ may be seen as a threat to those in power. (4)/ No error (5)/

Answer- (3) "the" should be used before the word "university"

4. The Fund’s prescription ahead of the gathering,(1)/ as in the recent past, lays particular stress on fiscal stimuli (2)/ measures to boost demand, as against over-reliance on monetary policies. (4)/No error (5)/

Answer- (2) "stimulus" should replace "stimuli"

5. The rich and emerged economies (1)/ should summon the resolve(2)/ and the will to promote a (3)/ more equitable international order. (4)/ No error (5)

Answer- (1) "emerging" should replace "emerged"

6. Nature has the ability (1)/to bring many people closer (2)/to their sense of the divine (3)/ sacredness and spiritual (4)/No error (5)


Answer- (4) ‘Spirituality’ should be used – a noun is required at this place

7. After having failed to get the work done (1)/ despite his best efforts (2)/he was left as no option (3)/but to commit suicide (4)/No error (5)
Answer- (3) ‘With’ should replace ‘as’- ‘left with’ together would mean ‘having’

8. The police force (1)/is clearly lackadaisical (2)/and has no control over (3)/ the city law and order situation (4)/No error (5)


Answer- (4) City’s should be used to mean ‘of the city

9. Everyone is aware (1)/ that laughter is the best medicine (2)/ but how any of us get (3)/ a good dose of laughter every day (4)/No error (5)

Answer- (3) ‘Many’ should replace ‘any’- to make the sentence logical

10. The owners were able to (1)/interact with one other (2)/and share their knowledge on dogs (3)/ at the dog show (4)/No error (5)

Answer- (5) No error

No comments:

New Batch for IBPS Clerk/PO will be started from 25 September at 8:30 AM. | New INTERVIEW CLASSES for SBI PO and IDBI BANK has been started from 5 September at 6:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .