Computer Quiz

Q1. _________ is the time taken by the switch in the identification of bit-level errors in the data packet. 

1. Processing delay

2. Queuing delay

3. Transmission delay

4. Propagation delay

5. Network delay

Ans-1-Processing delay

Q2. Bridge is a _________ device. 

1.layer 4

2.layer 2

3.layer 5

4.layer 7

5.layer 3

Ans-2-layer 2

Q3. Which of the following cable types is called cheapernet? 

1.Thicknet

2.UTP

3.SMF

4.Thinnet

5.STP

Ans-4-Thinnet

Q4. The __________ menu contains the options to add symbols in a Word document.

1.Home

2.Insert

3.Review

4.Mailing

5.View

Ans-2-Insert

Q5. The __________ shows a brief description and, optionally, keyboard shortcuts of commands of dialog box launchers.

1.Context menu

2.KeyTip

3.Screen Tip

4.Live Preview

5.Animation

Ans-3-Screen Tip

Q6. You can select which of the following format to save a document in a previous Word version?

1.Word 97-2003 Document

2.Word Template

3.XPS Document

4.Open Document Text

5.None of these

Ans-1-Word 97-2003 Document

Q7. A Bug can be called an error which generally comes in a software or a hardware. Which among the following is another name that may refer to bugs in computers? 

1.Leech

2.Squid

3.Slug

4.Glitch

5.Skim

Ans-4-Glitch

Q8. Which of the following general purpose software allows you to do mathematical or financial calculation? 

1.Word processing program

2.Spreadsheet program

3.Presentation program

4.Media Player

5.DTP program

Ans-2-Spreadsheet program

Q9. Which of the following is used to insert a CD/DVD in a computer? 

1.NIC Card

2.Modem

3.Hard Drive

4.Disk Drive

5.USB

Ans-4-Disk Drive

Q10. Which of the following displays the work done by a computer? 

1.RAM

2.Printer

3.Monitor

4.ROM

5.Mouse


Ans-3-Monitor

No comments:

New Batch for IBPS Clerk/PO will be started from 25 September at 8:30 AM. | New INTERVIEW CLASSES for SBI PO and IDBI BANK has been started from 5 September at 6:30 PM.| For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .