Computer Quiz

1. Which of the following is a programming language?

1) Lotus

2) Pascal

3) MS-Excel

4) Netscape


5) All of these

ANS-2
2. Which converts the user data into machine readable form?

1) input unit, output unit, control unit

2) central processing unit

3) output unit

4) decoder unit

5) All of these

ANS-1



3. In what respect human beings are superior to computers?
1) Diligence


2) Intelligence

3) Slavery

4) Reliability

5) All of these

ANS-2


4. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is

1) Large 

2) Cheap 

3) Fast

4) Slow

5) All of these

ANS-3


5. The language that the computer can understand and execute is called

1) Machine language

2) Application software

3) System program

4) All of these

5) None of these

ANS-1

6. How was the generation of computer classified?

1) by the device used in memory & processor

2) by the speed of computer

3) by the model of the computer

4) by the accuracy of computer 

5) All of these

ANS-1

7. Which of the following is not a feature of first generation computers

1) They used vacuum tubes or valves as main electronic component

2) They consumed lots of electricity and produced excessive heat

3) They used machine language and assembly language to program the machine

4) None of these

5) All of these

ANS-3
8. CAD stands for

1) Computer aided design

2) Computer algorithm for design 

3) Computer application in design

4) All of these

5) None of these

ANS-1

9. Which of the following memories has the shortest access times?

1) Cache memory

2) Magnetic bubble memory

3) Magnetic core memory

4) RAM

5) All of these

ANS-1


10. A small or intelligent device is so called because it contains within it a

1) Computer

2) Microcomputer

3) Programmable

4) Sensor

5) All of these

ANS-4

No comments:

Post a Comment

Free Lockdown Test Series ज्वाइन करने के लिए यहाँ क्लिक करें | For more infomation contact us on these numbers - 9828710134 , 9982234596 .

Dhingra Classes

Selections

भारत के हज़ारो विद्यार्थियों के अनुभव इस बात के सबूत हैं कि धींगड़ा क्लासेज़ ने अनेकों परिवारों को सरकारी नौकरी देकर उनके घर में खुशियों के दीप जलाए हैं। भारत के पंजाब, हरियाणा, हिमाचल, राजस्थान , दिल्ली आदि के बैंकों, सरकारी कार्यालयों में हमारे कई छात्र सेवारत देखे जा सकते हैं।

Most Resent Selections :



धींगड़ा क्लासेज अपने स्टडी मैटीरियल , आसान विधियों एवं अनुभवी शिक्षकों के कारण जाता है। आईबीपीएस, एसएससी एवं अन्य परीक्षाओं में पूछे गए अधिकांश प्रश्न हू -ब -हू हमारे क्लासरूम प्रोग्राम्स में से पूछे जाते रहे हैं। बैंकिंग परीक्षाओं में हमारे स्टूडेंट्स तीन बार अखिल भारतीय स्तर पर टॉपर्स रहे हैं। धींगड़ा क्लासेज़ ने ग्रामीण क्षेत्र के स्टूडेंट्स को भी लगातार चयनित करवाया है।

Address

New Building, Near City Park, Raisinghnagar, Dist. Sri Ganganagar (Raj.)

Contact Us

9828710134, 9982234596

dhingraclassesrsngr@ gmail.com

Like Us





Powered by Dhingra Classes